Di Hati

23 09 2005

wahahah.. setelah sekian lama tak mock, td mock gak untuk kali ke-n (n ialah integer positif)… tapi tajuk sengal sikit la… sebelum tu ade meeting, tp aku tak tahu mcm mana tertimbul isu yang tak sepatutnye dlm meeting tu.. benci tul aku… membuatkan luka lama ku berdarah kembali… muahahaha

arini Aimi Ghani dah fly pi UK… aku jek yg masih di UM… tak malu, belajar kat SHAH Pekan, SBP cemerlang kat Pahang, tp kesudahan kat Malaysia gak… huhuhu… and ade cikgu bgtau skolah aku menang bahas kat UKM… swonok dengar…

huhuhu.. but the best thing yg berlaku is akak aku slalu online kat Yahoo! Messenger sekarang… swonok woo… berborak sakan… and member-member lama kolej yg duduk kat luar sekarang pun datang melawat-lawat tadi… gumbira tahap Tapirus indicus ….huhuhuhu

cumer aku bertanye sesape di luar sana…. ade tak sesapa yg sudi berborak dgn aku coz aku sgt perlukan rakan berborak yang ramai… don’t really know why… tp perlu sangat…

ha… tadi aku tgk the latest trailer utk movie Harry Potter and The Goblet of Fire… waa… bile nak kuar… lambatnye lg cerita tuh…

hehehe… kite tulis lagi lagu kat sini… lagu nih pun sangat best… sesape nak, mintak le mp3 die kat aku yek… ramai org yg pernah dgr lagu nih kata lagu nih best…

Di Hati (DeHearty)

Di hati bersama mengembara… Tiba masanya tika saatnya kuterasa.. Meredah lautan kasih sinar iman yang subur… Redup menyinar hati sanubariku…

Kutabahkan hatiku dibuang berkelana.. Gerimis hati terpaku sukma… Semoga hidayahNya kan terus menyinar… Penuhi alam kegelapan…

Berikan kekuataan… Dalam mencari sinar… Di dada ini kuhadapi luka dan sendu sepi… Bersama teman-teman… Harungi perjuangan… Biarpun kekurangan yang ada… Takkan ku gundah…

Kita akan bersama… Menempuh segalanya… Bersatu hati mendamaikan jiwa yang keluh resah…

Janji pateri bersama… Ikatan teguh setia… Bersama menuju gerbang impian… Kita harapkan…

huhuhu… anyway, ade sesape kat luar sana yang sudi sponsor aku beli kaset baru dehearty?





untuk kesekian kalinya…

21 09 2005

dah lama tak tulis menatang blog nih… well, tak byk benda berlaku lately… tp seperti biasa, semakin ramai orang di sekitar aku mengalami ‘satu’ masalah yg sama… well, aku faham… kesian sgt.. pedih rasanya coz aku pun pernah rasa gak… tp nak wat mcm mana… putaran kehidupan..

hidup aku mcm biasa gak.. well, infact getting better… sejak peristiwa time cuti mid-term arituh, mcm2 gak benda best yg berlaku… at least aku tak bosan.. cumer boring sket.. lama tak mock debate.. rindu plak… huhuhu





Harry Potter

14 09 2005

huhhu. arinih, 14 Sept 2005…

Aku tgk trailer Harry Potter and The Goblet of Fire… huhuhu, swonok gile tgk trailer tu… tak sabar2 nak tgk filemnya coz crite novelnya agak mnarik gak… tp novel The Order of The Pheonix lagi best kot…

And arini gak, aku telah keluar untuk membeli novel Harry Potter and The Half-blood Prince… dah lama kuar, tp tak beli2 lg… la nih tgh baca lagik… huhuhu

Anyway, to H.Potter fans out there, enjoy your readings okay… tak lama dah, tinggal sehelai novel jek lagi sebelum J.K Rowling stop tulis buku (itu kata die la…)… huhuhu





semalam, hari ini dan esok…

12 09 2005

Semalam… aku pegi berjalan-jalan.. sehingga hari petang… sampai tersesat-sesat… wakakaka… bersama-sama teman-teman… sangat seronok dan sifat sengal naik mencanak-canak… pastu gumbira coz bebudak kolej sumernyer dah balik… kesengalan berlaku untuk separuh masa kedua bagi sem ini…

Hari ini… diriku terasa malas nak pegi kelas… almaklumlah, udah seminggu dah tak pegi kuliah… and malam semalam tido lambat coz Poji yang sengal gak ajak chatting… aku pun tgh bosan thp dewa-dewi, tu yg sronok jek layan… pastuh td dah rancang program, tapi manusia merancang, Tuhan pun merancang, dan sebaik-baik perancangan ialah perancangan Yuhan…

Esok.. aku tak pasti… coz byk kerja nak kena buat… cuma hari-hari mendatang nih susah dijangka… entah gelap, entahkan terang… tapi perancangan harus dibuat… tapi aku bersyukur kerana Tuhan anugerahkan aku keluarga yang sangat bahagia tahap karma, kengkawan yang best (dan sengal) tahap dewa-dewi, dan ‘yang tersayang’ yang sentiasa paham… trimas sumernyer…

And kali nih malas nak tulis lagu lg… karang muak plak… tp td suzaimi mintak gak senikata lagu ‘wajah’, tp jijik plak aku nak taip kat sini… huhuhu…

Akhir kata… iLmU pUNcHa kEmAjUaN… hehehehe





gembira….?!

9 09 2005

semalam mungkin suppose jd hari yang sedih.. but then happy coz byk benda mnarik berlaku… bebudak KRM nak pegi camping, beramai-ramai balik kolej… meriah kolej ni buat seketika, takde la sunyi and sedih sangat…

then dpt mp3 lagu UNIC yang best – Balqis… dah lama carik lagu nih, semalam baru dapat… swonok gak… dapat gak lagu Satu Tekad… pun best gak…

Then chatting dgn member2 yang baik time matrik dulu… tgh2 sunyi tu, ade gak orang teman, walaupun jarak jauh jek.. TJJ (teman jarah jauh).. hehehehe… pastu si sengal junior bilik shakir dah balik gak, swonok gak sakat budak kecik tuh…

and aku dapat kekuatan luarbiasa untuk lebih bersemangat.. seperti seekor rama2 yang baru keluar dari kepompongnya (mcm cerita kungfu hustle plak)…

"Jikalau engkau berkehendakkan sahabat, sempurnakan dirimu menjadi sahabat orang"

ok la… aku nak tulis lagu nih… suka lagu nih coz abang syam Dehearty pun suka lagu nih…

Pasrah Segalanya – Dehearty

Pernah hati ini terguris… Dengan fitnah dan tohmahan menghiris.. Sehingga terasa diri ini hina… Kerna tiada siapa yang sudi membela…

Kutabahkan hatiku harungi hidup… Biarpun tiada siapa yang menemani… Keseorangan aku di lautan sepi… Ditinggalkan mereka yang kupercayai…

Namun kutahu ada hikmatnya… Setiap segala yang menimpa diri…Kuserahkan segala… PadaMu Tuhan yang berkuasa juga mencipta…

Kerana engkau maha mengetahui… Segala apa yang terbuku di hati…

Ya Allah tidak ku terdaya lagi… Menahan dugaan yang menimpa ini… Terasa bagai nokhtah telah kutemui… Mengakhiri segala yang telah kumulai…

Ya Allah engkau lindungilah aku… Bekalkanlah daku dengan limpahan iman… Agar tabahku menghadapi dugaan… Agar tidak ku terhenti di pertengahan…

Kini… Di sini aku berdiri… Bersama harapan yang tulus suci… Agar terbitlah kembali mentari pagi… Setelah malamku berkalut benci….

Sesape nak mp3 lagu nih leh la mintak dgn aku… best gile…





kali pertama…

9 09 2005

Inilah kali pertama aku tulis menatang blog nih… huhuhu, sesekali jd org jakun teknologi ni best gak..

recent aktiviti, sangat seronok… tak perlu bgtau, pjg berjela-jela… yg paling penting, aku bersyukur yg makin ramai sebenarnye k’kwn aku even though aku rasa mcm keseorangan…

yg penting, aku nak balik, tp aku tak balik pun, coz baca2 sket fefakta utk debat LLM (tp x pegi pun, huhuhu)… bile aku bgtau mak aku yg aku x pegi debat, die pun berkata "…balik la, apa lagi?"… huhuhuh, tetiba ku teringat teaching module and tutorial aku tak siap lg… jd, x jadi nak balik… next weekend kena balik gak… nak tempah baju utk raya… Raya?…huhhu… dah masuk syaaban dah.. pastu ramadhan… pastu syawal…. huhuhu.. Selamat Aidilfitri… (kemaruk sgt nak beraya, even though pose blom lg)