gembira….?!

9 09 2005

semalam mungkin suppose jd hari yang sedih.. but then happy coz byk benda mnarik berlaku… bebudak KRM nak pegi camping, beramai-ramai balik kolej… meriah kolej ni buat seketika, takde la sunyi and sedih sangat…

then dpt mp3 lagu UNIC yang best – Balqis… dah lama carik lagu nih, semalam baru dapat… swonok gak… dapat gak lagu Satu Tekad… pun best gak…

Then chatting dgn member2 yang baik time matrik dulu… tgh2 sunyi tu, ade gak orang teman, walaupun jarak jauh jek.. TJJ (teman jarah jauh).. hehehehe… pastu si sengal junior bilik shakir dah balik gak, swonok gak sakat budak kecik tuh…

and aku dapat kekuatan luarbiasa untuk lebih bersemangat.. seperti seekor rama2 yang baru keluar dari kepompongnya (mcm cerita kungfu hustle plak)…

"Jikalau engkau berkehendakkan sahabat, sempurnakan dirimu menjadi sahabat orang"

ok la… aku nak tulis lagu nih… suka lagu nih coz abang syam Dehearty pun suka lagu nih…

Pasrah Segalanya – Dehearty

Pernah hati ini terguris… Dengan fitnah dan tohmahan menghiris.. Sehingga terasa diri ini hina… Kerna tiada siapa yang sudi membela…

Kutabahkan hatiku harungi hidup… Biarpun tiada siapa yang menemani… Keseorangan aku di lautan sepi… Ditinggalkan mereka yang kupercayai…

Namun kutahu ada hikmatnya… Setiap segala yang menimpa diri…Kuserahkan segala… PadaMu Tuhan yang berkuasa juga mencipta…

Kerana engkau maha mengetahui… Segala apa yang terbuku di hati…

Ya Allah tidak ku terdaya lagi… Menahan dugaan yang menimpa ini… Terasa bagai nokhtah telah kutemui… Mengakhiri segala yang telah kumulai…

Ya Allah engkau lindungilah aku… Bekalkanlah daku dengan limpahan iman… Agar tabahku menghadapi dugaan… Agar tidak ku terhenti di pertengahan…

Kini… Di sini aku berdiri… Bersama harapan yang tulus suci… Agar terbitlah kembali mentari pagi… Setelah malamku berkalut benci….

Sesape nak mp3 lagu nih leh la mintak dgn aku… best gile…


Tindakan

Information

One response

24 10 2011
Cik Puan Basripuzi NA

owh kau la yg mula asal guna ejaan-ejaan W yang pelik tu ye? (eg: sewonok)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: