16 Okt 2005

16 10 2005

Udah hampir ke minggu last kuliah… peksa makin dekat… minggu ni n depan jek aku ade 3 helai paper… 21, 24, 27 Oktober 2005… huhuhu… pastu pas raya, exam 11, 15 Nov 2005… huhuhu… pastu ade royal debate kat UKM… whuhuhuh… nak pegi la… lama tak represent UM… last skali kat Debat A/Sekitar kat UTM… huhuhu

I’m still searching for a friend yg leh faham aku… atau dengan ayat yg mudah, sahabat sejati… in UM I mean… yet tak jumpe2 lagik… huhuh… mane la sumer manusia nih kan… kekdg rase mcm takde makne duduk kat UM ni kalau cenggini jek…

Nak raya.. tp baju raya tak beli pun lg tahun ni… akak aku, adik aku dh beli dah pun… ntah le, xde nafsu nak beli baju… brape kali dah ibu kate "pi la jejln kat sogo, beli baju barang sehelai dua"…. tapi tak beli-beli gak…

Pagi td ajak bebudak tgk cd… cerita yg best… "Cinta Si Penggali Kubur"… swonok gak layan criter tuh… walaupun dah kali ke-n aku tgk cd tu, tp tak jelak-jelak lg… best gile criter die… awat la criter tu x menang Anugrah Skrin?… yg menang, miftahul jamilah… aku dh tgk, tp xde la best mane citer tuh…

Okies… sesape di luar sane yg baca blog nih.. slalu aku nak bg lagu, tp kali ni nak mintak lagu… sape ade mp3 ‘Kekasih Awal dan Akhir’ dan ‘Penghujung Rindu’ leh le kasik kat aku ek… dua-dua lagu Jamal Abdillah…

okies…

chow…





Seminggu Ramadhan

11 10 2005

Sudah hampir seminggu dah berpose… swonok gak… berbuka di sana-sini… ari 1st dalam kreta, 2nd di bilik amir, 3rd dalam bas KKKL, 4rd kat umah, 5th dalam bas Xpress, 6th bilik amir… bile la aku ade chance berbuka dalam LRT ataupun lori telur nih… hhhhuhu

Arini internet pulih balik kat KKTAZ… ihsan dr Amir Ramzani… trimas bebyk… kalau tak, rase vosan tahap karma plak bile takde internet dalam bilik…

hidup bergerak mcm biasa… study, assignment, tutorial, seminar, ujian, kuliah… even ade latihan debat diraja…

waa… aku nak jumpe dgn kengkawan aku dulu… mane korang ha…!!! SNizam, Syidi, E-Pin, Hamka (sengal)…hehehe… then bebudak time kat matrik… budak nasyid, budak surau (abg suria rocks…), budak aras, budak blok… sumer nyer ntah mana-mana ntah… tak jumpe dah lg spesies camni kat UM… sekarang susah (even mustahil) nak jumpe k’kwn mcm kekanak nih…huhuhu… smoga Allah merahmati kalian… tup-tup dgr, dah kahwin dah… hehehe





Ramadhan pembawa barakah

4 10 2005

arini ari pertama ramadhan untuk tahun ini… swonok gak, start pose… bersahur di 12th, tp tak tau lg berbuke karang mcm mana… apa-apa pun bulan pose kali ni, nak try bubur lambuk Kg Baru and tarawih di masjid wilayah, kalau kesampaian la… aku pun berharap takde halangan utk pnuh pose tahun nih, tak nak le sakit, demam etc… uzur tak le kot… hehhee

skarang pembacaan aku tentang buku H/Potter and the Half-blood prince dah sampai chapter terakhir, which is ‘The White Tomb’… huhuhu… sedih gile buku kali ini, sad ending tul… dah le cerite die lambat, pastu sedih gile plak kat hujungnye… pada sesape yg dah baca buku ni musti tau kenapa sedih… tapi kena tunggu the last book from J.K Rowling, maybe kuar 2 atau 3 tahun lg kot… buhsannye nak tunggu… time tu dah final-final year dah kot…

dah berapa kali mock pun aku tak tau, tp swonok tul… sungguhpun tak perform, tp swonok gak la… almaklumlah last tournament aku masuk is Debat A/Sekitar 2005, and aku tak pegi pun Debat Arkib and LLM, so mmg dah berkarat gile tekak nih… huhuhu… siap dpt pi Kolej 11 lg tuh… makin besar kabel debaters UM skang… tak lama lg, buat mock dgn budak Nilam Puri pun macam senang jek nak wat… huhuhu, mane le tau… apa-apa pun, aku berharap dpt le masuk Royal tahun nih, coz di situ aku bermula, and aku nak terus sambung….