Pulang Seminggu

21 11 2005

muhuh… seminggu la jugak aku tak ngadap komputer buruk kesayangan aku nih… seminggu jugak la aku tak update f’ster mahupun blog nih… muhuhu… anyway, baru balik semula ke kolej untuk start training untuk royal debate… tahun nih dekat jek, wat kat UKM… tahun lepas best arr, dapat pi ke sabah….

17 november arituh, wat pertama kali dalam sejarah aku tengok filem di pawagam pada hari pembukaannye… guess what movie it is?… of course Harry Potter and The Goblet of Fire…. cerita gempak dan best gak la… tapi setelah direnung-renungkan balik, filem yang first and second lagi baguih dr segi penceritaan… lagi best dan feeling la org kata… berbanding yang baru nih kite dihidangkan dengan efek gempak tahap dewa and action best tahap karma…. tapi die dah put aside some interesting stories yang swonok kalau kite tahu… well people will wonder what is The Pensieve, how Dleacour, Krum and Diggory defeat their dragon, who is Rita Skeeter, how did Barty Crouch Sr. died, how Ireland win the Quidditch world cup while bulgaria is the one who has the best seeker in the world, and why harry and voldemort wand act funnily at the graveyard (where Dumbledore said about ‘Priori Incantatem’ but he never explain it)… wonder why?… read the book and you’ll find a lot more (including story about Dobby and Hermione with her SPEW)… so, for me the best harry potter is still The Chamber of Secret… hehehe…

19-20 november lepas adik-beradik bapak aku wat gathering… muhuhu… 13 family tambah plak yg dah bercucu-cucu tuh… meriah gak… lantas aku yg sengal ini sampai tak kenal yang mana satu sepupu, yang mana satu anak sedara… mak bapak sedara plak enjoy jek melayan semua orang… sepupu pun okay gak la… at least yang dah lama tak jumpe tu, leh borak…


Tindakan

Information

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: