Oratori : Wadah Pemikiran Kritis

27 01 2006

Bertemu lagi dalam blog ini…

Minggu ini banyak benda yang aku dapat tahu… yang memang mengguris hati… yang memang menyakitkan perasaan…yang memang meruntun jiwa… yang memang memamah semangat… sangat sedih menghadapi segala ini…

Pertama, apabila aku diberitahu yg aku kena jadik TP utk projek Debat NC antara kolej, aku terkejut la gak… then yg lebih tertekannye, Zulfadhli yg merupakan pengarahnye won’t be around at the momene… so aku kena la wat kerja2 tuh…

Then aku dapat tahu yang bebudak orator ade sikit tertekan dengan aku sebab aku jarang ke kelab… kalau datang je, utk bertanding… aku tak tahu le mcm mana diorg judge aku… memang sumer org ade hak utk menilai… tapi ini bukannya menilai, tapi menghukum… kalau diorg nak kata aku tak pegi utk ARKIB, aku mmg tak boleh pergi… kalau nak kata pasal LLM, aku tak diizinkan pergi oleh mereka sendiri… kalau nak kata pasal debat royal, Allah yang izinkan aku pergi… kalau nak kata pasal debat IKIM, mak aku tak kasik pergi… nak kata pasal final LLM and IKIM, aku tak boleh sbb ade kelas, lain la kalau ade surat pengecualian kuliah… then sebab itu sumer, aku dihukum sebegini… tak paham sungguh aku la… takpe la…

Yang paling penting, aku still ade bebudak kolej yang best… and aku akan kurangkan penglibatan di p’kat pusat, and kembali menumpukan di kolej, sebab di Kelab Orator UM, aku banyak dilukai dan dipersenda… so, dpd aku terus tersiksa, lebih baik aku tarik diri… besides, ade byk lagi orang yang lebih hebat dan lebih komited dari aku kat kelab tu…

Yang gembira plak, radio KKTAZ dah dpt peralatan baru… muhhu… seronok woo… lagi baguih jadik DJ….

lengkali la sambung, pnat plak mnaip….





-untitled-

21 01 2006

hari ini. 22/1/2006, dah tiga minggu dah tahun 2006 ini berlalu… seperti biasa, mmg byk perkara yg berlaku…

well, aku tak ingat sangat la everything berlaku, cume yg aku ingat team debate UM dapat no 2 utk debat LLM and johan debat IKIM… tahniah utk semua…

and I really miss my family so much, dah hampir sebulan tak balik umah… takpe, next week akan dapat holiday dgn seronoknye….

ape lg nak tulis… tak tahu la….

bye bye… ~kekurangan mood~





1st week of 2006

6 01 2006

yop… bertemu lagi dlm blog yang ‘cantik’ nih… org lain nyer blog kaler-kaler, aku nyer plain jek… muhuhu.. lantak le, yang penting leh taip, and dibaca…
dah seminggu dah tahun baru berlalu… banyak gak azam-azam baru yg aku dengar… ade yg nak dpt pointer best la, nak carik awek baru la… mcm2 le… tp untuk aku, aku nak jadik seorg yg best… ade la seseorg yg hantar testimonial kat aku, supaya jadilah manusia yg berharga, so aku nak jadik manusia yang berharga…
dinner aritu di hotel mandarin oriental, KLCC…. sgt swonok jadik emcee walaupun agak pnat la gak… well, thanks to Lin Johan coz give me the golden opportunity to become your emcee… although ade lg org yg lebih best… muhuhu… tapi, kena pakai baju kompang kolej?… waaa… sedih sungguh… and projek MGS ke-9 arituh gak telah mengenalkan aku pada beberapa org yg tak pernah aku kenal… rapatkan silaturrahim sempena tahun… and melihat AJK bekerja, aku quite impressed la, walau ade cacat cela, namun sumer nyer b’jalan lancar… thanks to all AJK yg bantu aku jadik emcee arituh, especially AJK teknikal la (hope and adha) dan lelain yg tak jemu-jemu kasik information baru kat aku time majlis berjalan agar lebih sempurna… and to Aishah, thanks for becoming my partner for that night (sebab ko le aku kena pakai baju kompang)… and all student KKTAZ, trimas kerana jadik guest yg baik, at least tak le mcm tahun lepas (tahun lepas time aku nyanyi utk band, bebudak sumer dan menyerbu kuar dewan nak amik gambar… huhuhu)… and pas abis majlis, tengok bunga api kat KLCC… tapi sekejap jek, kurang lebih 5 minit…
and setelah melangkah ke tahun baru ini, aku pun kembali la nak join debat balik… entah masih ade tempat utk aku ataupun tidak dalam kelab orator UM tuh, aku pun tak tau la… sebab, siapa la aku nih, dah le fail nak jd debater, fail nak jd researcher, infact nak pegi ke mana-mana kejohanan pun fail… takde tiket la, takde disiplin la, takde keadaan kesihatan yg best la, takde keizinan mak ayah la… mcm2 hal tul la…  at least, aku bahagia dgn k’kwn di kolej, k’kwn matrik di seluruh m’sia and ex-schoolmates…
and this semester, i take 18 credit hours up to this moment, tapi tak sure lg kot… ade amali hari khamis, malas tul la nak wat eksperimen… bukan ke saintis zaman atuk nenek kite dah buat eksperimen tuh, wat ape kite dok ulang n ulang je ek?… tak paham tul aku… and ade gak kelas Sc Kognitif dgn Dr Selvaranee, lecturer kesygn baluke.. eh, silap plak, baluke pelajar kesygn die… muhuhuh… and pentaksiran plak dgn En Jamaludin Tubah (yang best tahap dewa)… and kelas Psikologi dgn Dr Mariani, yg leh tahan gak lawak2 psiko die tuh… ok la gak semester nih…
okies… utk kali ni, tu jek la nak taip.. banyak lagi nak taip, tp simpan je la dalam hati…