Sorotan…..

28 03 2006

hari ini, Rabu, 29 Mac 2006, pukul 12.05 a.m…. aku menulis blog utk kali ke-n

kite cerita satu persatu ape yang berlaku…. utk nyanyian Irama M’sia, aku terkandas di p’kat separuh akhir… namun ia merupakan pengalaman gak… well, thanks to Syuk n Mazizul… juga ucapan terima kasih juga kepada Kak Nazifah…. bantuan dan sokonganmu amat bermakna…

Selain itu telah berlangsungnya juga Debat Terbuka ASTAR 2006… aku diletakkan satu team dgn Nizam (asyik ko je ek… wahahaha) dan juga Bidasari…. tidak lupa pada Ita yang menjadi simpanan… kalah dan menang memang menjadi adat pertandingan… namun, bagi aku dan teamku (Bida n Nizam). kita dah lakukan yang terbaik atas kapasiti dan kemampuan kita…

Minggu ini ade pop band utk FeSeni, dan juga AGM Kelab Orator dan Puisi Universiti Malaya… huhhu… okay.. stakat itu jek… lengkali sambung….





The good, better and the best!!!!

2 03 2006

Assalamualaikum…

Memang terasa sangat lama tak mnulis kat blog nih, so ade kesempatan nih, aku pun menulis la skit ape yg berlaku belakangan nih…

Yang paling seronok ialah 29 – 31 Januari 2006 yang lalu, di mana aku, family aku dgn family paksu pi jejalan kat Cameron Highland… seronok tahap dewa… banyak gile gambar amik kat sane… kalau tak silap aku, m’cecah 290 keping kot?!… muhuhuh and bershopping sakan… nak kata banyak beli, tak le byk sgt, tapi meriah gak la shopping-shopping m’sia… tak termasuk beli-beli sayur and makan sayur kat sane… mcm dh jadik org vegetarian la plak… namun, ia tetap best…

Then balik dr Cameron, for the second time dpt drive long distance… kali nih lagi jauh, Slim River – J.Bahru…. muhuhu… pnat le gak, tapi baru la rasa seksanya bawak kereta utk jarak yg jauh…

Then bile sampai umah, tak lama pun, trus balik ke UM coz nak kena pi debat kat Arau…. waaa, satu sejarah tercipta pada 2/2/2006…. pada malam khamis, aku naik tren dr JB ke KL… then pada khamis malam jumaatnya, aku naik lagi tren dr KL – Arau… waaa… dr selatan s’jung m’sia ke utara naik tren dalam masa dua/tiga hari… pnat gak… bile sampai kat Arau, lepak tahap dewa…

Cerita kat Arau plak, aku masuk debat and UM hantar dua team… and Abg Ijan kire jd pegawai pengiring mrangkap jurulatih mrangkap hakim merangkap penjaga keselamatan…. and die jd mcm ustaz zaman debat UM dulu kala, coz kitorg hanya dpt tau team kitorang sebelum tido utk bertanding esok pagi… and team aku ialah Otel-Nizam-Ali… kali kedua aku satu team dengan Otel, kali kedua aku satu team dgn Nizam… and yg manisnya, team nih dapat jd johan Debat Terbuka Arau tu… and walau debat nih kecik jek tarafnya, aku tetap akan ingat sepjg hidup aku…

Then, satu perkara muncul… bagaimana nak menonton AJL?… so kitorg amik keputusan tido di K.Perlis utk satu malam and esoknye balik… and isu usul dicadangkan kemudia dibangkang tidak perlu diceritakn di sini ek… muhuhu…

Selesai perkara itu, tak byk benda yang muncul dan berlaku… except jadik Hakim Bahas 5 Penjuru di KISAS, Klang… and jumpe bebdk MPP KUKTEM (N.Hadi, Zafa, Aizat, Azmi dsb)… and latihan berkala pop band…

Then pada 24 – 26 Februari 2006, P’tandingan Debat Piala Naib Canselor telah diadakan… bolehlah dikatakan dengan jayanya (kecuali bagi mereka yang pesimis dan prejudis)… well, I have to congratulate Nizam and Otel for their excellence job… tanpa kamu, Debat NC tak bermakna… also thanks to all… Ijan, Bukhari, Zizul, Jaamat, Mayang, Nining, Dayah, Zila and the gang, Cikgu Hakim and sesape la yg menolong (muhuh, sori kalau tak letak nama kat sini, and sorry kat abg zizul sebab tak letak gambar utk presentation)…

And pada 27 nyer aku ade saringan nyanyian irama m’sia… and dengan bangganya menyebut bahawa aku layak ke semi-final… so, maknanya tugas and amanah bertambah le pasni… ditambah dengan Radio TAZ fm and pop band.. tak dilupakan persediaan utk Debat ASTAR… muhuhu…

Okies la… banyak dah ditulis nih… lengkali