The good, better and the best!!!!

2 03 2006

Assalamualaikum…

Memang terasa sangat lama tak mnulis kat blog nih, so ade kesempatan nih, aku pun menulis la skit ape yg berlaku belakangan nih…

Yang paling seronok ialah 29 – 31 Januari 2006 yang lalu, di mana aku, family aku dgn family paksu pi jejalan kat Cameron Highland… seronok tahap dewa… banyak gile gambar amik kat sane… kalau tak silap aku, m’cecah 290 keping kot?!… muhuhuh and bershopping sakan… nak kata banyak beli, tak le byk sgt, tapi meriah gak la shopping-shopping m’sia… tak termasuk beli-beli sayur and makan sayur kat sane… mcm dh jadik org vegetarian la plak… namun, ia tetap best…

Then balik dr Cameron, for the second time dpt drive long distance… kali nih lagi jauh, Slim River – J.Bahru…. muhuhu… pnat le gak, tapi baru la rasa seksanya bawak kereta utk jarak yg jauh…

Then bile sampai umah, tak lama pun, trus balik ke UM coz nak kena pi debat kat Arau…. waaa, satu sejarah tercipta pada 2/2/2006…. pada malam khamis, aku naik tren dr JB ke KL… then pada khamis malam jumaatnya, aku naik lagi tren dr KL – Arau… waaa… dr selatan s’jung m’sia ke utara naik tren dalam masa dua/tiga hari… pnat gak… bile sampai kat Arau, lepak tahap dewa…

Cerita kat Arau plak, aku masuk debat and UM hantar dua team… and Abg Ijan kire jd pegawai pengiring mrangkap jurulatih mrangkap hakim merangkap penjaga keselamatan…. and die jd mcm ustaz zaman debat UM dulu kala, coz kitorg hanya dpt tau team kitorang sebelum tido utk bertanding esok pagi… and team aku ialah Otel-Nizam-Ali… kali kedua aku satu team dengan Otel, kali kedua aku satu team dgn Nizam… and yg manisnya, team nih dapat jd johan Debat Terbuka Arau tu… and walau debat nih kecik jek tarafnya, aku tetap akan ingat sepjg hidup aku…

Then, satu perkara muncul… bagaimana nak menonton AJL?… so kitorg amik keputusan tido di K.Perlis utk satu malam and esoknye balik… and isu usul dicadangkan kemudia dibangkang tidak perlu diceritakn di sini ek… muhuhu…

Selesai perkara itu, tak byk benda yang muncul dan berlaku… except jadik Hakim Bahas 5 Penjuru di KISAS, Klang… and jumpe bebdk MPP KUKTEM (N.Hadi, Zafa, Aizat, Azmi dsb)… and latihan berkala pop band…

Then pada 24 – 26 Februari 2006, P’tandingan Debat Piala Naib Canselor telah diadakan… bolehlah dikatakan dengan jayanya (kecuali bagi mereka yang pesimis dan prejudis)… well, I have to congratulate Nizam and Otel for their excellence job… tanpa kamu, Debat NC tak bermakna… also thanks to all… Ijan, Bukhari, Zizul, Jaamat, Mayang, Nining, Dayah, Zila and the gang, Cikgu Hakim and sesape la yg menolong (muhuh, sori kalau tak letak nama kat sini, and sorry kat abg zizul sebab tak letak gambar utk presentation)…

And pada 27 nyer aku ade saringan nyanyian irama m’sia… and dengan bangganya menyebut bahawa aku layak ke semi-final… so, maknanya tugas and amanah bertambah le pasni… ditambah dengan Radio TAZ fm and pop band.. tak dilupakan persediaan utk Debat ASTAR… muhuhu…

Okies la… banyak dah ditulis nih… lengkali


Tindakan

Information

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: