Haluansiswa 2006

7 07 2006

huhuhu… aku mengambil kesempatan di blog ini untuk menceritakan apa yang aku rasa sepanjang MHS 2006 di varsiti perdana ini….

well, sepanjang induksi, kami PM 10th college membina teamwork yang pada saya adalah berjaya… semua og beri komitmen.. at least, semua org kenal antara satu sama lain… seronok gak sebab dpt kenal PM-PM dr kolej lain…

melangkah ke MHS, kami bergerak dengan bergitu energetic sekali… semua org membuat kerja dengan pantas (walaupun aku tersedar lambat sikit time pendaftaran arituh)… and kitorg buat kerja berdasarkan plan pihak atasan.. and tak kisah la sangat kot, walau kekucar-kaciran berlaku…

Namun, bile makin 2 3 hari, something berlaku di group PM…. kami tak secekap biasa… well, mcm biasalah, ada perasaan tak puas hati dsb… and aku tak terlepas la dari benda tu… kekdg terlepas cakap gak, cume apa yang aku nak tulis di sini, kite perlu gak menjaga hati org lain…

and ada gak satu peristiwa antara PM dan student… well, as for me aku tiada masalah sgt dengan students… cumer sekali-sekala tu ada la beri nasihat pada mereka, well kalau tak sebagai abang pun, aku nasihat sebagai kawan… terharu and sedih gak, tapi tak le sampai menangis… maybe sebab aku kuat gak la dalam menahan tangisan nih… tapi, buat insan-insan yang pernah buat aku menangis, anda memang ‘hebat’….

then ada gak citer pasal tugas aku sebagai AJK Akademik… mcm biasa la, berkaitan dgn debat… well, team debat BM yang aku cari boleh dikatakan bagaikan kapal perang yang mantap, tapi senget sebelah… so, bygkan kapal yang gabak bergerak senget… musti le sengal kan… tapi takde rezeki la pulak, team ni kalah kedua-dua match… namun, aku berpuas hati gak la dengan peformance zahrah n shahir… and for debate BI, sumernyer bidan terjun… kalah gak, but then I’m amazed with their performance… not bad….

Besides that, sebagaimana aku bgtau dlm post sebelum nih, aku teringin nak tgk final bahas PPM di Putrajaya International Convention Centre (PICC)… and khamis malam jumaat, setelah memujuk KPM, dengan kata-kata manja dan menggoda, maka aku diberi pelepasan gak untuk sehari… seronok tak terkira gak la… (trimas bob)… and aku tgk la bahas tu kat PICC.. buat tahun kedua berturut-turut, SHAH Pekan (iaitu sekolah aku) masuk final PPM… namun rezeki bukan untuk kami… aku berasa sangat sedih… and junior aku plak menangis-nangis plak… buat Amin, Syafiq, Siddiq, Syukri and Ikhwan, maybe this time bukan rezeki kita, bukan nasib kite, bukan hari kite… bak kata Syafiq (best speaker final), "semua perkara ada hikmahnya"… betul cakap die… Allah itu maha adil… maybe ada benda n nikmat yang ada pada kalian yang tiada pada team SAINA… utk Amin, semoga akan berjaya dalam SPM and untuk lelain, do the best tahun depan… coz I know you all are the team SHAH yang paling berjaya semenjak penubuhannya… (tapi still 2001 gak yang ada rezeki, huhuhu)… buat cikgu-cikgu, terima kasih gak kerana byk bantu… well, untuk debater UM yang datang; Otel, Wan, Danial n Nizam… tq sebab beri sokongan pada SHAH Pekan…

Antara lain, persamaan antara team debate KKTAZ and SHAH mungkin pada pihak aku, aku kurang paksa and train diorg… well, not really train bcoz siapalah aku nak train diorg… but then mungkin aku terlalu liberal and beri kebebasan sangat sampai mereka tak berjaya ke puncak… tapi, hikmahnya, Allah nak aku ubah cara and pendekatan aku in guiding other people…

Cuma kegagalan kedua-dua ini sedikit sebanyak mengganggu mood aku untuk haluan siswa… masih segar time Kak Nining sebut 10th College kalah… masih terngiang-ngiang emcee kat PICC sebut SAINA menang… masih tergambar junior SHAH aku sumernyer menangis… and aku tumpang bersedih gak dengan mereka… namun, walau perjuangan mereka dah selesai, perjuangan aku pula akan bermula selepas ini…

Buat sahabat-sahabat PM sekalian, terima kasih sebab korg sangat best and bahagia bersama-sama korg… cume saat-saat indah ini akan berkahir malam ini… buat juniors, pasni kite akan jadik kawan, tiada lg jurang antara kita… buat yang baca catatan ini, tinggalkan comments anda… semester akan bermula, and maybe frekuensi post baru akan bertambah… huhuhu…


Tindakan

Information

2 responses

8 07 2006
zairin

abang pernah alami semua keadaan yang sama. Anyway tabah dan teruskan perjuangan dan jangan putus asa

15 07 2006
biDasAri

tahniah 10th kolej mng..
gd luck in ur life too.
setiap yg berlaku ada hikmahnya.
semoga terus bersemangat dalam kehidupan..

(tak de anugerah pm mithali ke?hehe)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: