Diriku pasca Debat Kemerdekaan 2006

27 08 2006

untuk makluman semua, sebahagian gambar pasukan dan AJK Debat Kemerdekaan telahpun saya upload di blog ini… minta maaf kerana tidak dpt upload semua sebab upload gambar di blog f’ster adalah terhad…

Pertandingan Debat Ala Parlimen Antara IPT 2006 telahpun berakhir pada 22 Ogos lepas… Alhamdulillah segala perancangan berjalan dengan lancar walau terdapat kesilapan kecil di sana-sini… Debat Kemerdekaan edisi ke-7 kali ini banyak memberikan kesan dan impak yang positif dan tidak kurang negatif…

pertamanya tentang keputusan saya untuk tidak menjadi pendebat kerana saya teringin untuk menjadi sebahagian daripada penggerak Debat Kemerdekaan ini… terima kasih kepada insan-insan yang memahami keputusan ini… namun, ada juga insan yang tidak menghormati keputusan saya ini… antara lain apa yang dikatakan ialah “… ala, dulu Universiti saya pun penganjur, tapi saya jadi pendebat jugak…”… kata-kata ini lahir dari insan yang cukup saya hormati dan sedikit sebanyak kata-kata ini menghakis rasa hormat saya padanya…

Debat_arkib_86_1
apa-apapun, berkampung di Kompleks Perdanasiswa Universiti Malaya memang menyeronokkan… sekalung tahniah dan penghargaan buat seluruh warga penggerak Debat Kemerdekaan kali ini terutamanya buat AJK Teknikal & Kehakiman (Hazren, Bazli dan Najib)… korang memang best… juga terima kasih yang tidak terhingga juga buat pegawai yang menyelia kami iaitu En Nazri Noh dari UPM… jasamu dan ilmu yang dicurahkan tidak terbalas oleh diri ini… juga kepada En S yang percayakan saya dan krew teknikal untuk menjalankan tanggungjawab… kepada MT J’Kuasa pelajar; Nining, Dayah dan Zila… trimas bebanyak… tak dilupakan juga jutaan tahniah dan penghargaan kepada semua AJK Debat Kemerdekaan; Ijan (ketua segala pelari), Fahmi (penyusun dewan), Grace (penyuap makanan), Lee (tampal poster ek!), Ardy (jaga bas kan?), dan juga pada insan yang telah membantu saya secara langsung semasa debat iaitu mereka-mereka yang selalu membawa makanan untuk AJK Teknikal, tak lupa pada Is yang amikkan makanan time majlis penutup… buat Din, ko memang watak dlm setiap bahagian… runner KUKUM mana? huhuhu, dah le popular, dapat pengalaman ‘menarik‘ pulak tuh… minta maaf pada kalian yang tidak dituliskan nama di sini… apa-apa pun, korang memang best!….

buat debaters UM; Ijan, Otel, Bukhary, Fifi…. tahniah la ek… jangan down plak pasni… ingat, Tuhan itu Maha Adil… mungkin saf kita tidak lurus membuatkan kita tidak berjaya… maka saf itu harus kita perbetulkan…

apa-apapun, ia memang suatu pengalaman menarik dan keputusan saya untuk tidak menyertai pertandingan tersebut ialah keputusan terbaik untuk diri ini…


Tindakan

Information

2 responses

11 09 2006
niNiNg

u r da great jgk….tq…em…lagik satu, tlg jenguk sket adik teknikal kite yg sorg tu….

18 12 2006
asmalina jahari

ali…ko punya blok bila kau bca mcm22 perasaan yang timbul…sedih,gembira,lucu…apa pun utk menjadi seorang insan yang sempurna di dunia dan akhirat agak sukar tetapi semuanya boleh berlaku andai ada usaha,iman,kesungguhan dan tawakal…insyalaah!teruskn ko punya blog…congratulation atas kemenangan ka unimas ari tusorrylah x dpt pegi byk sgt halangan.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: