Diriku Pasca Debat Perdana Integriti 2007

9 02 2007

Kalau diikutkan hati, ingin sahaja ulang and betulkan apa kesilapan yang telah dilakukan… tetapi, sejarah tetap sejarah yang akan meninggalkan kita… yang lebih penting ialah bagaimana kita belajar dari kesilapan tersebut..

Debat Perdana Integriti 2007 membuka lembaran karier debatku untuk semester ini… dan dengan satu gandingan baru, kecuali Zulfadhli… dua lagi, John dan Danial menggalas tugas yang cukup besar, mengekalkan kejuaraan yang dilakar oleh Zulfadhli dan Danial pada tahun lalu…

Tempoh yang pendek, sejak 13 Julai 2006 hingga 2 Februari 2007, tidak sampai setahun pun UM memegang gelaran johan, the cup is back for grab…. well, ketiadaan Zulfadhli pada hari pertama agak memeritkan… dengan melayan seorang teammate junior yang sengal… dan seorang teammate senior yang sengal gak… last-last, yang di tengah pula yang dikuasaduakan kesengalannya… Alhamdulillah, tanggungjawab berjaya dilunaskan… 3 kemenangan ke atas UMS, MMU dan UIAM membolehkan diri ini menarik nafas lega… pun begitu, hanya dua sahaja kemenangan diperoleh pada hari kedua (ke atas UKM dan UPM) … sori la korang, aku kurang sihat la petang tu… hehehe…

Pusingan kalah mati, juga sangat getir… menentang pasukan UKM dan UIAM yang saya kira punya kekuatan tersendiri… Alhamdulillah, berjaya melangkah ke pusingan akhir, namun kejuaraan dinafikan oleh pasukan UiTM yang memang tiada taranya…

Di kesempatan ini, jutaan terima kasih diucapkan pada Ibu and Ayah… kerana restu kamulah, anakmu berjaya mencatat pencapaian… thanks gak utk kaklong sebab dtg bagi sokongan… juga pada teammate; Otel, Danial dan John… terima kasih bebyk… pada senior; Azizul dan Ijan, itu sahaja yang tercapai dek akalku… pada yang lain, thanks atas sokongan… penghargaan juga buat sahabat-sahabat di UPM yang beri sokongan mahupun yang just dpt jumpa jek; Siti Dahlia bte Mohd Rosle, Siti Fatimah Joharry, Hisam, Johari Jalinas, Khirol (aku tak sempat jumpe ko), Saiful Nizam, ntah sape lagi ek… kepada roomate, M.Bukhari yang sengal dan benchot, tq sebab melayan kesengalan aku untuk chatting time aku di UPM… buat rakan seperjuangan, debaters IPT seluruh M’sia, trimas atas segalanya…

cuma setelah balik dari UPM, rasa macam ada yang tak kena… rasa macam ade orbital separuh penuh pada diri ini yang minta diisi… hmmm… rasanya, belum tiba masanya… cukup sekadar bersyukurlah dengan apa yang ada…


Tindakan

Information

3 responses

9 02 2007
NuRuL

>>>rasa macam ade orbital separuh penuh pada diri ini yang minta diisi…

hehe…

28 03 2007
DaHLiA

nameku dikalerkan pink..as usual..hehe..pink is already mine! for wat ever reason..u r still my bezfren..keep it up a good n xcellent job..u r the bez..really mean it..

11 04 2007
Pjoyz

Pasca debat ngan pasca bayar sama tak li?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: