mahasiswakini.com

21 02 2008

Seorang sahabat saya menghantar sms kepada saya hari ini. Isikandungnya ringkas. Lawatlah mahasiswakini.com. Tidak membuang masa, terus saya menekan punat-punat papan kekunci ini dan…. tada! Terpaparlah lama web mahasiswakini tersebut.

Isikandungnya, saya tidak mahu komen banyak kerana setiap orang mempunyai idea dan pendapat tersendiri. Ada bersifat provokatif, dan tidak kurang juga yang sangat berguna kepada mahasiswa.

Saya berterus-terang sahajalah di blog saya ini. Mereka yang terpapar ni laman web mahasiswakini tersebut kesemuanya merupakan aktivis kumpulan promahasiswa. Siapa tidak kenal Shahir dan Hasbi yang telah memenangi kerusi umum PRK yang lepas.  Saya amat kagum dengan mereka yang begitu peka dengan perkembangan semasa dengan mempunyai blog dan laman web masing-masing. Sekadar berkongsi, bekas YDP MPP USIM, sdr Mohd Hariri juga mempunyai blog yang sarat dengan maklumat berguna.

Maka, selepas bersiar-siar di  laman web dan webblog mereka, saya tertanya-tanya, mana pula blog YDP MPMUM dua sesi berturut-turut, iaitu sdr Affendy Sutrisno? Selain itu, semasa manifesto PRK dahulu, sdr Fatni Abdussyukur yang membentangkan tentang tangki air gergasi, mengapa mahasiswakini yang beri jawapan?

Kepada yang berkenaan, jika terbaca catatan ini, buatlah sesuatu (ataupun jika sudah  ada blog sendiri, let me know. I’ll tell the world). Kepada barisan pro-mahasiswa, jangan mendabik dada pula ya! Jaringan pendebat IPT saya rasa lebih besar! Kepada pendebat IPT, jangan biar blog anda berhabuk sahaja… haha!


Tindakan

Informasi

2 responses

21 02 2008
penamaya

saya nak mesej lah pihak MPMUM yang menabur janji untuk baca post blog nie. Hehe. Well done Bro !

21 01 2009
mujahid

salam.. saya rasa dalam banyak2 enti awak, entri ini adalah yang paling ikhlas dan jujur… terima kasih kerana bersikap adil dalam menganalisis dan memberi pendapat.. dan tingkatkan pemikiran anda yang kriktikal dan anatikal dengan sifat yang adil dan sekiranya boleh sertailah dengan pemahaman yang berteraskan wahyu.. wasalam..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s
%d bloggers like this: