Perang banner di internet

1 03 2008

Saya pernah menulis satu entri di blog ini berkenaan internet sebagai medium untuk berkempen.

Ya! Semua orang sudah menyedari perkara ini. Sedar tidak sedar, hampir semua blog politik di internet adalah bersifat anti-BN dan pro-pembangkang. Saya tidak dapat nafikan dan semua orang tidak dapat lari daripada hakikat ini.

Sebagai parti yang telah established dan ke hadapan, BN terus mengorak langkah dengan mengadakan kempen di internet. Kali ini lebih hebat, dengan meletakkan banner di Yahoo! Messenger dan Yahoo! Insider.

Ramai orang merungut. Katanya menyibuk sahaja. Bagi saya, ini namanya adil. Saya rasa, BN bayar bukannya seringgit dua untuk kempen di internet, biar mereka tanggung itu semua. Cuma, SPR harus semak semula perbelanjaan kempen BN, takut ada termasuk sekali duit rakyat yang diguna.

Banner BN

Tindakan

Informasi

2 responses

1 03 2008
bogattjeff

betul tu,aku setuju, terpulang kepada cara masing-masing untuk berkempen. bukalah minda sedikit, jgn asyik cakap menyemak sana menyemak sini, kempen tu dibayar, bukan free.

Ali : Kalau di TV tu, mungkin boleh timbul spekulasi BN menguasai. Tapi kalau di internet pun nak tuduh menguasai, itu sudah lebih la…!!! Kalau begitu, saya pun boleh melabel BA menguasai blog politik. Haha!

3 03 2008
fathil moin

best r bg aku join jadi ahli ko

Ali : Ahli apa pula ni?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s
%d bloggers like this: