Mangkuk Tingkat

5 08 2008

Sebut sahaja mangkuk tingkat, semua orang mempunyai gambaran yang sama. Mangkuk yang diperbuat daripada logam, diletakkan lauk/juadah berlainan jenis, kemudia disusun bertingkat-tingkat. Semua orang tahu.

Namun, kini lain jadinya. Zaman sudah berubah. Wujud satu inisiatif untuk menjadikan mangkuk tingkat sebagai jenama baru perniagaan di mangkuktingkat.com.

Yayasan Pembangunan Nur Hikmah telah memperkenalkan perniagaan ini. Kaedahnya, membuat penghantaran makanan ke pejabat/rumah/ke mana sahaja berdasarkan menu-menu yang ditentukan dengan bayaran antara RM3.50-RM4.50 satu hidangan.

Baguslah! Perniagaan ini ibarat serampang dua mata; memberi peluang orang ramai untuk berjimat dan peluang untuk menambah pendapatan.

Menarik bukan? Saya baru menemui perkara ini lebih kurang dua minggu lalu. Kalaulah saya tahu lebih awal, senanglah hidup saya semasa praktikal dahulu.

Tak lama lagi hendak berpuasa. Kepada yang di luar sana, program ini sangat sesuai untuk berjimat, tidaklah nanti rambang mata di bazaar ramadhan…


Tindakan

Informasi

3 responses

7 08 2008
masy2k

Yang Baru Cuma Cara Pesanannya
Kalau X Percaya Tanya Tok Midah
Dengan Entri Ini Terserlahlah Kelemahan Manusia
LUPA…………

I Distinctly Remember Mentioning About My Experience. What Say You Ayul???????

9 08 2008
khazaidi

kenapa takde kat tronoh?
tui3

20 06 2011
Norijah Binti Ahmad

Tempahan mulai bila? Saya berminat untuk membuat tempahan tersebut sepanjang bulan Ramadhan (tidak termasuk hari cuti) untuk di hantar di pejabat PUTRAJAYA. Boleh ke?

Ali : Tidak pasti. Cubalah ke mangkuktingkat.com.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s
%d bloggers like this: