Cetusan Pak Rae

8 09 2008

Ramai orang bertanya, mengapa saya tidak membuat tulisan tentang respons saya terhadap beberapa isu semasa; universiti Apex, 16 September dan sebagainya. Di hati saya, memang ada pendapat sendiri mengenai isu-isu berkenaan, namun saya ingin menjadikan blog saya ini seolah-seolah satu blog satira politik mahupun ruang debat maya. Cukup sekadar saya ingin kongsi perkara-perkara yang mungkin orang lain tidak tulis dalam blog mereka. (kerana itulah saya menulis tentang Dragonball dan Teksi Tunai, haha!)

Juga blog ini saya gunakan untuk membuat hebahan kepada semua pelajar SHAH Pekan batch 98-02 yang bijaksana, setelah membaca http://bujangpekan.blogspot.com/ banyak juga yang akan datang nanti. (Jujurnya, saya ternanti-nanti penyertaan KP kita! Sibuk agaknya… tidak mengapa).

Satu lagi perkara yang baru saya jumpa. Sungguh terlambat saya kira. TNC HEP tercinta sudah mempunyai medan bicara di ruang maya. “Cetusan Pak Rae” nama blognya. Jujurnya, setelah menjumpai blog ini, saya sungguh berbangga dengan kehadiran blog ini, lantaran buah fikir serta penjelasan daripada TNC HEP akan dapat disampaikan kepada mahasiswa dengan lebih dekat lagi. Saya akan terus menantikan tulisan beliau, sungguhpun beliau sibuk dengan kekangan dan sebagainya.

Seruan saya kepada semua:

  • yang belum mempunyai blog, but if you have a lot to share, why don’t you start one. Sekurang-kurangnya, idea dapat dikongsi, ilmu dapat diberi, lebih besar lagi, pahala dianugerahi.
  • yang sudah mempunyai blog, jangan biarkan blog bersawang terlalu lama (teguran untuk diri ini juga!)

p/s : tahniah kepada Ghazly, sudah mula meng’update’kan blognya!


Tindakan

Information

6 responses

8 09 2008
hilman

Salam.

hurm.. buat kelainan. saya juga, dalam masa cerita permatang pauh heboh dulu, refrain from making an entry about it. bila dah menang, baru buat satu. itu pun sbb nak congratulate penduduk PP dan Malaysia.

tp kadang-kadang, perlu juga kita beri pandangan kita. lagi2 yang dekat dengan kita. pasal UM tentu sekali.

saya tak kira, saya nak jugak tunggu tulisan dari ali berkenaan universiti apex! huhu.

Ali : Ada masa, saya tulis tentang itu ya! Demi kamu…

p/s:entry berkenaan pak rae ni satu permulaan… =)

8 09 2008
CivilianEqin

saya ada blog juga, tapi masih kosong..
tiada idea r..
huhu..
mybe u can share some points to start my blog..
hehe..
tuan ghazly ade mention pasal kte dtg friendly kelmarin…
waa, malunye..!

Ali : For a start, buat macam diari kehidupan…

9 09 2008
faisal mustaffa

apa yang terfikir ttg U-Apex tu? nak jg tahu..

Ali : Adakah saya sedang didesak? haha!

9 09 2008
masy2k

surh CE update blog dia sebab kalau kosong means she’s a bloke!!!!!!!!!! btw kat mana ek

Ali : Tanya la tuan punya badan. Masy2k asyik jadi pemeriksa blog jek, why don’t you start one… haha!

13 09 2008
perantau

wei npa UM tak dapat APEX

19 09 2008
ghazly

terima kasih sbb bagi sokongan …hahaha

Ali : Sama-sama… jangan biar bersawang teruk ya!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: