14 Nov 2008

15 11 2008

Hari ulangtahun ke-23.

269a03ab

Ibu call, die kata “takde berjamu-jamu what-so-ever” ke?

Tahun lepas, ibu memberikan saya a nice watch. Thanks mom! Masih ada lagi Seiko 5 itu hingga kini. Tahun ini? Ibu janji nak shopping baju sama-sama, tapi tunggu yul balik rumah dulu ya. Haha! Nak beli baju lagi best dari ayah punya tu, leh tak? Hehe…

SMS dari ayah, adalah SMS paling saya sukai. Simple, tetapi entah mengapa, itu yang melekat di hati. “851114-01-XXXX SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN semoga lahir pula kejayaan di bulan kelahiran mu ini”

Kaklong dengan Iqin pun wish gak. Nak robot Optimus Prime dari kalian boleh?

bday ke-17

Thanks also kepada Maisarah yang memberikanku sehelai kemeja-T yang cantik. Coklat gitu! Best! Thanks a lot.

Hadiah material lain. Rasanya tiada apa yang istimewa sangat. Tetapi, hadiah yang dihargai ialah ucapan rakan-rakan tanda ingatan. Thanks a lot kepada semua yang memberikan ucapan. Orang pertama yang memberi ucapan semalam ialah Ariffin Azmi dari UTM. Well E-pin, terima kasih! May Allah bless you always, ukhwah kekal sampai bila-bila, walaupun ko tak kahwin dengan sepupuku sekalipun. Haha!

Bday ke-19, serentak dengan Aidilfitri

Jamuan harijadi, diadakan serentak dengan jamuan akhir tahun pasukan bahas SMAP Kajang. Aku belikan kek sederhana, tanda ingatan kepada semua yang ada. Benar kata Otel, “Duit, makanan, semua boleh cari. Tetapi moment dengan depa tu yang tidak ternilai!”

img_0820a

Thanks kepada semua kekanak SMAP Kajang yang ada semalam; Mustaqim Malek, Hisyam Ghazali, Razin, Afiq Yasim, Hairul Izlan, Rashid, Atif, Fitri, Acap, Akmal Qushayry, Naim, Pyan, Wan, Faris, Syahmi (baik form 5 mahupun form 2). Juga tidak terhingga kepada Mohamed Zul Fadhli Khairuddin dan Mohd Hidayat Hambali. Nasi goreng cina + ayam masak lemon + omelette yang sedap. Ditambah dengan kek yang enak!

Saya semakin tua. Malas nak tulis jiwang-jiwang, saya bukan jenis itu.


Tindakan

Information

19 responses

15 11 2008
xmamatx

ali, kamu sudah tua! haha, yang penting, aku lebih muda dari kamu.

(pentingkah?)

Ali : Hormati yang tua, kasihi yang muda. Mamat, anda orang ke-2 beri ucapan semalam. Thanks!

15 11 2008
hilman

Happy belated birthday! =)
yang kat 6th tu member belanja makan ke?

Ali : Rakan berbual je. Minta maaf, tidak perasan kamu di situ. Bila dah naik kereta, baru nampak. Haha!

15 11 2008
xmamatx

baik! aku dapat naik podium!! hakhak.
aku pernah tersalah tafsir makna bagi kata podium dan rostrum. hakhak!

Ali : Lebih kurang je, podium (a small platform for the conductor of an orchestra, for a public speaker, etc.) dan rostrum (any platform, stage, or the like, for public speaking)

15 11 2008
kudozu

oh
tak tahu pon birthday kamu
then, happy belated birthday!

15 11 2008
mysarah

” Saya semakin tua. Malas nak tulis jiwang-jiwang, saya bukan jenis itu ”
sy semakin faham statement di atas..haha….all da best 4 ur future….Happy Besday….jgn lupe tarikh yg same tp tahun 2011 lak ek..wakaka….^_^

Ali : Saya sayang kucing saya…

15 11 2008
arbaktun@akak ali

bukan semakin tua la..
semakin matang…
terasa nih sebut tua tua nih..hehehe..

Ali : Memang suruh terasa tua pun. Haha!

15 11 2008
penamaya

selamat hari lahir
murah rezeki
panjang umur
bahagia selalu.

Ali : Thanks. Jangan sedih-sedih ya!

15 11 2008
ghazly

selamat hari jadi bang!

Ali : Thanks En Bouls…

15 11 2008
irkuys

happy besday

moga panjang umur murah rezeki

alhamdulillah sedar pun dah tua

Ali : Sudah lama sedar diri ini tua. Kamu? Tidak sedarkah anda semakin tua juga?

15 11 2008
redapples

Ali dah besar???? kekekeke tapi muka pastikan baby face sentiasa (ala-ala control cute la).. hehe

Ali : Bukan besar ek, tu sensitif sikit, walaupun ia fakta. Haha!

15 11 2008
rafiq

Selamat hari jadi yang terlambat-translation happy belated birthday lah…

Semoge dengan bertambahnya umur,mendekatkan lagi kita kepadaNya…

Ali : Thanks!

15 11 2008
Pencak Bicara

Happy Belated Birthday,br0..

Makin tua makin pekat ‘santan’nya

keep in up..haha..

Ali : Thanks… same goes to you too… haha!

16 11 2008
cikf=)

Hepi belated besday…may God bless you..
dimurahkan rezeki n dimudahkan urusan slalu=)

17 11 2008
eddy

dah tua sorang niee…
btw, selamat ulang tahun…
semoga terus sukses dalam hidup,
yang pasti, bersyukurlah anugerah
“usia” yang dikurnialah Yang Maha Esa ini..

p/s- tanak cakap banyak sebab kedit da free kan?
betapa untungnya aku si ali ash menamakan aku
dalam senarai 8pax dia…. hahahaa

Ali : Haha! Aku meletakkan nama ko di 8pax sebab ko guna celcom ditambah dgn isu itu... hehe

17 11 2008
masy2k

U won’t get the best shirt from her cause I DECIDE

Ali : I’ll get the best shirt from her, because you decide… just as my shoes… right?

17 11 2008
vien88

hepi belated birthday. sori lmbt wish. ramai bday 14 hb, cousin aku pon 2 org. 15/11 bday adik aku.smoga ko grad dgn keputusan yg cemerlang. jgn lupakan kita, adik2 ko ;D (dah dpt keje belanja tau…)

17 11 2008
eqin

eppy belated birthday..
nak optimus prime..??
hmm.. tggu iqin jd engineer or kadet dlu r baru iqin mampu.. haha!

18 11 2008
zhafran

HAPPY BIRTHDAY ALI!

BILE LA KITE NAK JUMPE LAGI EK

4 12 2008
yanML

ali…sori aku lmbt wish….HAPPY belated BIRTHDAY…semoga ko berjaya menghasilkan pendebat-pendebat muda yg sebaik ko…huhuhu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: