Star Wars dan TARA

23 11 2008

Semua pendebat di IPTA seluruh negara sedang berhempas-pulas berlatih dan membuat persediaan. Baguslah! Tetapi, jangan terlalu fokus kepada latihan semata-mata. Hak-hak anda terhadap benda lain juga perlu diselesaikan. Lu pikirlah sendiri.

Usul sudah keluar. Research dan bedah usul sedang rancak diadakan. Banyak usul yang dicadangkan. Jujurnya, banyak usul yang nampak grand, tetapi wording di dalam usul tidak berapa sesuai. Usul yang perlu berat tiada perkataan pemberatan, usul yang tidak perlu sempit dikecilkan skopnya. Tetapi, itu yang menarik untuk perdebatan. Saya tidak mahu komen banyak tentang usul, nanti seolah-olah memberi mindset kepada sesiapa pula terutamanya hakim.

amazingraceasialogo

Apa yang saya hendak cerita kali ini adalah berkenaan season finale The Amazing Race Asia (TARA) musim ke-3. Saya rasa, ramai sudah maklum yang pasukan Malaysia, diwakili oleh Ida Nerina dan Tania Khan hanya mampu memperoleh tempat ke-3. Tahniah! Walaupun tidak menggondol gelaran juara, banyak pengajaran yang kita boleh belajar. Paling penting, jangan buat teammate anda stress dan tension!

theclonewars_logo

Selain TARA, saya juga sekarang ini mengikuti satu siri animasi terbaru di Cartoon Network. Hendak tonton di ASTRO, tiada kesempatan. Maka, teknologi internet digunakan. Muat turun sahaja siri ini di internet. Kepada peminat Star Wars, jangan ketinggalan untuk menonton siri ini.

Apa-apapun, semoga semua pendebat IPTA memberikan yang terbaik dalam debat diraja nanti. Ucapan khas good luck dan semoga berjaya buat semua…

(Entri ini adalah sekadar memenuhi masa lapang. Tiada idea sebenarnya…)


Tindakan

Informasi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s
%d bloggers like this: