2009

1 01 2009

Semua orang menyambut tahun baharu. Tidak kira tahun baharu kalendar suria, mahupun kalendar qamari. Tahun ini seperti tahun lalu, istimewa. Kerana tahun baharu hijrah berdekatan tarikhnya dengan tahun baharu masihi.

Untuk entri kali ini, saya hendak imbas kembali, beberapa kenangan menarik sepanjang 2008. Banyak juga sebenarnya, tempoh 366 hari, sudah tentu banyak perkara berlaku, kan?

Paling manis ialah kelahiran blog saya di wordpress ini pada Januari 2008. Sebelum itu, saya sekadar menggunakan blog di friendster sahaja. Alhamdulillah, walaupun selalu bersawang, sekurang-kurangnya blog ini tidak mati. Azam saya tahun 2009? Menulis lebih banyak entri yang boleh memberikan manfaat. Sehingga entri ini ditulis, blog saya sudah di’view’ sebanyak 45,554 kali. Tahniah!

Tahun lalu, saya menyambut tahun baru 2008 di Seremban, atau lebih tepat, di rumah Abg Azerai. Masih ingat lagi, saya, Otel, Dayat dan Haris pergi bertandang dan menyepahkan rumahnya dengan penuh belas ihsan. Haha! Seronok berjalan-jalan sejauh Port Dickson masa tu!

Kenangan paling manis saya untuk tahun 2008 ialah tatkala menjalani praktikal latihan mengajar saya di Sek Men Agama Persekutuan Kajang. Sepuluh minggu terasa seperti sepuluh hari sahaja.

Semasa menyertai kontinjen SMAPK ke HKSBP

Semasa menyertai kontinjen SMAPK ke HKSBP

Selain mengiringi pasukan bahas, memori bersama-sama guru-guru SMAPK juga mengajar kelas 4 Neptun dan 4 Uranus juga memberikan impak yang besar pada saya.

Bilik guru SMAPK yang happening!

Bilik guru SMAPK yang happening!

Kenangan debat saya juga begitu indah sepanjang 2008. Walaupun hanya sekali sahaja berjaya menjengah ke pentas akhir, namun kenangan bersama-sama rakan pendebat yang paling saya syukuri.

Meraih gelaran johan Debat Perdana Integriti 2008. Thanks Azri and Shen!

Meraih gelaran johan Debat Perdana Integriti 2008. Thanks Azri and Shen!

Latihan bersama pendebat UMP

Latihan bersama pendebat UMP

Pendebat askar dari UPNM... (kanak-kanak ni takde gaya askar langsung! byk main jek...)

Pendebat askar dari UPNM... (kanak-kanak ni takde gaya askar langsung! byk main jek...)

Paling manis dalam kehidupan bergelar pendebat untuk tahun 2008 ialah menggondol Anugerah Kecemerlangan Individu semasa Debat Diraja di UIAM. Thanks utk semua especially my parents and Azizul Hakim kerana banyak beri bantuan dan sokongan.

Bersama Maisarah, sejurus berakhir perlawanan debat terakhir saya untuk 2008

Bersama Maisarah, sejurus berakhir perlawanan debat terakhir saya untuk 2008

Banyak lagi yang menarik, cuma ini yang saya tertulis.

Apa-apapun, moga sukses untuk semua pada tahun 2009 ini!!! (Juga buat diri saya…)


Tindakan

Information

4 responses

1 01 2009
tiram tiram

ada lagi la…berjaya mengaharungi kaedah m3 dan viva dan yg penting tak perlu repeat lagi…

1 01 2009
Insan Kerdil

kisah ngan org dlm gmbr yg terakhir tue?
hahaha
x kan x de citer?
hahaha

1 01 2009
mysarah

SELAMAT TAHUN BARU ….. semoga dirimu sentiasa gembira dan ceria dalam mengharungi cabaran dan dugaan 2009 ni….
success sokmo deh……….
jgn lupe tingkat amal ibadah ek…hehe..^_^

1 01 2009
Pjoyz

Sarah sudah bagi hint Ali…

http://mysarah.wordpress.com/2008/12/31/terkesima/

Bila mau jalan? hehehehe

Ali : Aku tunggu ko dahulu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: