20 years old

13 11 2005

Hari ini…. 14 Nov 2005… aku menyambut ulangtahun kelahiran aku ke-20…. wahaha.. pejam celik pejam celik, dah 20 tahun dah… katakanlah aku dapat hidup selama 60 tahun, maknanya aku sudah meng’habis’kan 1/3 dpd hidup aku… apa yg aku dapat?…. mungkin banyak gak kot….

aku swonok gak la, coz 14 nov setiap tahun sangat swonok… aku pernah sambut birthday aku kat pantai balok dgn classmate aku mase form 1… aku pernah sambut birthday dgn miss Goh kat SHAH Pekan dulu… aku pun pernah sambut birthday time deepavali… wahahaha… birthday aku pun pernah jatuh time hari raya aidilfitri tahun lepas… and tahun nih, 14 nov tiba lagi… cuma yg lainnya, tahun 2005 banyak membawa pengertian untuk aku…

although many people said that Ali is still the same, aku sendiri dapat rasa yg aku dah berubah sebenarnya… muhuhu… mungkin sebab banyak sangat benda yang berlaku kat diri aku sepanjang 2005 ini membuatkan aku pun turut berubah… bermula Januari 2005 yang swonok… then menamatkan sem 2 2004/2005 dengan sangat tak best tahap cipan (walaupun aku pergi a lot of places i.e Kelantan, Taman Negara, Kuantan)… then, nasib baik kat PD best… kat Pulau Besar ok gak la… walaupun still tak best…wahahaha…. and cuti dihabiskan di rumah dgn macam-macam hal… hal yang positif dan negatif tak kurang gak…

pastu tahun kedua aku di UM dimulakan dengan joining Debat Alam Sekitar 2005 yang sangat aku ingati… kenangan yang manis untuk aku la pada semester ini… pastu, malangnya aku dirundung nasib yang tak best utk kali-kali yang seterusnya… even untuk royal pun aku tak tau.. ye la, everything could change rapidly…. and I feel like I not the debater I should be….

bulan pose tahun nih pun, memacam hal jadik la… leh plak aku terkemalangan.. muahahaha… nasib baik tak serius… then aku pun dirundung nasib kurang best gak pada bulan pose kali nih… wahahah.. raya?… raya okay ke?… baju raya tak siap, nenek aku marah-marah, balik kolej awal… best ke? takpe, esok jugak aku akan balik semula ke JB menyambut program raya aku… ala, hari ni baru 12 Syawal kan?…

and hari ni, birthday aku… aku nak kongsi kegembiraan dgn sumer org.. I still remember 14 Nov 2003, aku berjaya kongsinya dgn member2 aku kat KMM… and aku rase mungkin bukan masa untuk bersedih time birthday… cume aku mcm terharu and terkilan disebabkan banyak perkara…

cume sekadar harapan aku untuk ulangtahun kali ini, aku harap semua org jadik baik…. aku sgt tak suka people who are selfish… lantak le org sumer terejal ke, slalu pi merempit ke, slalu main counter strike ke, slalu tgk dvd ke, slalu ape-ape lagi la…. tp kalau selfish, aku rasa, takde maknernyer idup… mungkin kekdg perlu utamakan diri… tp jgn sampai org menyedarinya…

and aku harap kengkawan yg aku ade pada hari ini, tak kire di KKTAZ, di UM, di IPTA lain, di sekolah, di JB, dan di mana-mana, akan tetap jadik kawan aku… and aku harap keluarga aku akan sentiasa bahagia…. in fact, keluarga aku ialah keluarga yang paling bahagia di dunia… hahahahaha


Tindakan

Information

One response

15 11 2005
mechEngine

hepi birthday..oops..belated..ler..nape tak bitau??ni aimi tau…termasuk dlm frenster apis jap.hehhehe….tumpang

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: