Debat PIN 2008, manis dan pahit…

6 02 2008

Saya baru pulang dari USM, masih penat. Tidak sempat berbuat apa-apa, terus membuka komputer yang ditinggalkan sekian lama.

Ringkas sahaja untuk kali ini. Alhamdulillah, pasukan debat UM telah menggondol gelaran Johan Debat Perdana Integriti 2008. Lebih manis, kejayaan ini juga diiringi dengan gelaran juara liga dan pendebat terbaik liga, memang suatu kenangan manis.

Debat PIN 08

Namun pahitnya tetap ada apabila memberikan persembahan kurang memberansangkan semasa pusingan akhir.

Terima kasih pada Azizul, Otel, dan semua…!!! Saya akan sambung di lain entri.


Tindakan

Information

12 responses

6 02 2008
Masy2k

“MEMBERANSANGKAN” atau pun …………. ( memberangsangkan ) mungkin itu yang menjadi persoalan. Teringat aku seorang budak kecil yang bijak berbicara ” Nampak seekor tupai di bawah sepohon nangka” yang acapkali melakukan careless atau stupid mistake hmmmmmmmmmmm …. Anyway u make I’m one of the proudest (beep ) in the world

Ali : Thanks ayah… perlu ke beep tu?

6 02 2008
Masy2k

hi hi hi U make “me” bukan “I’m”

Ali : haha… salah grammar… kate skolah omputih dulu-dulu…

6 02 2008
ack6

TAHNIAH UM, Tahniah!!!

6 02 2008
rumate mung

Nasib baik menang… kalo tidak jangan masuk bilik haha… bile nk belanja?😀

Ali : eleh… gaji RA ko tu aku nak rasa dulu…

6 02 2008
R1241

Tahniah UM …. Thank Juga for ASTAR 2008 .. sempat juga jadi hakim 6 pusingan pertama dan suku Akhir … tapi Semi tak sempat coz kena p UTM SKUDAI ….

Conggrat ‘s skali lagi ….

Thank juga kerana hadir dan memberi persembahan di Bengkel Bahas Bahasa Melayu Sekolah-Sekolah Menengah Malaysia tempohari … Hanya tuhan sahaja dapat membalas jasa kalian

wassalam

R1241

7 02 2008
some1......

ali..tahniah…ehm…ade 1 ayat yg sy suke…’ kan best kalau awak ade time final…
tapi nnt saya agak bizi la melayan org’…huhuu…best nye if dpt ke sane…tp xde rezeki…as long as awk menang…thats more than enough…ape2 pun gud luck 4 the next debate k…jgn lupe date muvie dgn yankies tau…nk jg!!!…

Ali : Gedik! hahaha… anyway, thanks…

8 02 2008
hafizhood

tahniah!!!

Ali : Terima kasih

8 02 2008
rizdiahk nahraf

eeek..eeekk..(bunyi gosokan camni ek? haha) walaupun dah ucap banyak kali,tapi nak ucap gak kat blog ko hahaha tahniah! tanx ajar aku pergulungan..sememangnya ko dewa gulung yang hebat…

Ali : sangat berbaloi berlatih bersama kan?… thanks to you too bro… ko pun banyak ajar aku la…

9 02 2008
shenyeeaun

( I read a testimonial from 1 of the well known and once top debater in a country to his junior debater. It claims :

” Jangan lupa turun stadium setiap petang..acara balapan memerlukan stamina yang banyak…physical training for sport is what reading is for debate…hahahahahahahahaha…lariii!!!!!!!!!!!! )

10 02 2008
rumate mung

eleh sarah… jd some1 lak.. gediks….apa barang

11 02 2008
penamaya

tahniah ! ur turn plak Bro ! Jgn persiakan !

11 02 2008
som1

ceh..helmi…xleh bg can langsung…aduss…abis la…makin naik la saham ali pasni..huhu

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s




%d bloggers like this: